2018-08-16

مدارک لازم برای درخواست ویزای توریستی آلمان

لطفا مدارکی که در ذیل می آید به برگه درخواست ویزای خود ضمیمه نمایید تا بتوانیم بصورت روشن و شفاف، شرايط لازم جهت صدور ویزا را بررسی نماییم. لطفا هنگام ارائه درخواست حتمأ به موارد زیر دقت نمایید.

  • حوزه مسئولیت سفارت آلمان :

    • لطفا درخواست ویزای آلمان خود را نزد نمایندگی خارجی آن کشوری از حوزه شنگن ارائه دهید که قصد دارید بیشترین زمان سفرتان را در آنجا سپری نمایید. در صورتی که قصد دارید در چندین کشور از حوزه شنگن، برای مدت برابر اقامت داشته باشید، نمايندگی خارجی آن کشوری که مقصد اصلی سفر شماست، مسئول رسیدگی به درخواستتان می باشد. مقصد اصلی سفر، همان کشوری است که قصد دارید بیشتر در آنجا بمانید و یا اینکه هدف اصلی از سفرتان در آنجا خلاصه میشود.
  • درخواست مجاز در سفارت آلمان :

    • در موارد ذیل بر اساس آیین نامه ویزا، پذیرش درخواست ویزای شنگن مجاز نمی باشد :
    • درخواست شما 3 ماه زودتر از آغاز سفری که برنامه ریزی کرده اید، ارائه گردد؛
    • فرم درخواست پر و یا امضا نشده باشد؛
    • مدرک مسافرتی (گذرنامه) – ایی که از سوی متقاضی ارائه گردیده، دارای شرایط ذیل نباشد:
    • حداقل سه ماه از زمان برنامه ریزی شده برای خروج از کشور عضو شنگن، اعتبار داشته باشد؛
    • حداقل دو صفحه ی خالی داشته باشد؛
    • طی ده سال گذشته صادر شده باشد؛
    • امضا شده باشد
    • متقاضی عکسی ارائه نماید که قدیمی تر از 12 ماه باشد.
  • اشتباهات رایج ما در سفارت آلمان :

    • عملا شاهد هستیم که در بسیاری از موارد، اشتباهات مشابه منجر به رد پذیرش درخواست های ویزا می گردند. از این رو برای کمک به شما و در جهت انجام بدون نقص روند درخواست ويزا، فهرستی از اشتباهات را گرد آورده ایم که بایستی از آنها اجتناب نمایید:
    • فرم درخواست ویزا قدیمی باشد و یا به صورت کامل پر نشده باشد؛
    • بیمه مسافرتی منطبق با بازه زمانی مورد نظر برای سفر نباشد.
    • گردش مالی حساب بانکی با کلمات لاتين، أما رقم های فارسی ارائه شود؛
    • بیمه مسافرتی ارائه نشود و یا در همه ی کشورهای عضو شنگن اعتبار نداشته باشد؛
    • تاریخ سفر برنامه ریزی شده با تاریخ رزرو بلیط، تاریخ بیمه مسافرتی و یا بازه زمانی دعوت نامه همخوانی نداشته باشد.
    • زودتر از زمان مورد نیاز برای بررسی درخواست ویزا (دو هفته) باشد؛
    • مدرک مسافرتی (گذرنامه) ارائه شده، توسط صاحب آن امضا نشده باشد.
    • لطفا مدارک خود را بصورت کامل و به ترتیبی که آمده تنظیم نمایید و به شکلی که مشخص شده (مدارک اصل و کپی) به باجه تحویل دهید. همهی کپی ها باید در کاغذ A4 ارائه شوند، حتی اگر اصل مدرک دارای ابعاد دیگری باشد. هر درخواست کننده، خود شخصأ مسئولیت مدارکی که تحویل می دهد را بر عهده دارد. در صورتی مدارک مورد نیاز ناقص ارائه شوند، این خطر وجود دارد که نتوانیم درخواست شما را بپذیریم و یا مجبور به رد آن شویم.
    • ارائه درخواست ویزای آلمان هیچگونه حق قانونی برای صدور آن و یا بازپرداخت هزینه های متحمله احتمالی مرتبط با سفر برنامه ریزی شدهتان را بهمراه نخواهد داشت.
    • پس از ارائه درخواست، بنا به دلایل فنی در روند رسیدگی، نمی توانیم مدرک دیگری را از شما بپذیریم. اما شاید در موارد خاص، از طریق تماس تلفنی از شما بخواهیم که مدارک دیگری را نیز ارائه دهید.
    • لطفا توجه داشته باشید در صورتیکه مدارک جعلی و یا مخدوش ارائه دهید، از صدور ویزا برای شما خودداری شده و کلیه کشورهای حوزه شنگن نیز از صدور ویزا برای مدتی طولانی برای شما خودداری خواهند نمود.
    • برای سفرهای ترانزیتی، لطفا برگهی راهنمای مربوطه را مطالعه نمایید.

نکاتی مهم برای افراد پر سفر به کشور آلمان

درصورتیکه در مدت 59 ماه قبل از وقت تعیین شده سفارت آلمان ، درخواست ویزای شنگن خود را ارائه کرده باشید و طی آن از شما اثر انگشت گرفته شده باشد، نیازی به حضور شخص شما جهت ارائه درخواست وجود ندارد. وقت سفارت بایستی به نام شما گرفته شود، سپس شخصی به نمایندگی از طرف شما، می تواند درخواست را ارنه نماید. برای این منظور، شخص نماینده بایستی در روز ارائه ی درخواست، تمام مدارک مورد نیاز، گذرنامه و نیز وكالتنامه ایی با امضای شما را به همراه داشته و ارائه نماید. نمونه ی چنین وکالت نامه ای را می توانید در انتهای این برگهی راهنما ملاحظه نمایید. لطفا توجه داشته باشید که برای درخواست ویزای افراد پر سفر نیز بررسي مجاز بودن درخواست که در بالا توضيح آن آمده است، ضروری می باشد.

مدارک لازم برای سفارت آلمان :

الف . مدارک عمومی برای سفارت آلمان

( هنگام درخواست ویزا، همواره باید مدارک ذیل را به باجه بخش ویزا ارائه دهید )

  • اصل گذرنامه ایی که حاوی دو صفحه ی خالی باشد و کپی صفحه مشخصات گذرنامه؛
  • فرم درخواست ویزا که بصورت کامل تکمیل و امضاء شده است همراه با عکس (که در همین یک سال اخیر گرفته شده باشد، با پس زمینه ی سفید و ابعاد 45 میلیمتر در 35 میلیمتر)؛
  • پرسشنامه امنیتی تکمیل و امضاء شده (که در صفحه ی آخر درخواست آمده است)
  • مدرک مبنی بر وجود بیمه مسافرتی
  • کپی همه ویزاهای درخواست کننده در 5 سال گذشته همراه با مهر

ب – فهرست مدارکی که متقاضیان ویزا در ایران باید ارائه دهند:

  1. همه متقاضیان ویزا باید این مدارک را ارائه دهند:
  • تأييديه سفر ( بليط هواپیما و یا رزرو پرواز )
  • مدارکی در خصوص محل اقامت و تأمین هزینه های زندگی در طول سفر (سفرها) در کشورهای عضو شینگن:
  • رزرو هتل و یا
  • تأييديه محل اقامت و یا تأییدیه ی تقبل هزینه ها توسط دعوت کننده /اعزام کننده و یا شخص حقیقی از طريق ارائه ی اصل و کپی دعوتنامه رسمي (تعهدنامه ی) دعوت کننده و یا شخص ثالث که درزمان ارائهی درخواست، قدیمی تر از شش ماه نباشد (رجوع شود به پرسش های متداول) و یا – پرینت تراکنش های بانکی سه ماه گذشته حساب بانکی نزد بانک ایرانی به حروف و ارقام لاتين (نسخه اصل به همراه مهر بانک)
  • مدارک دیگری مبنی بر تمکن مالی برای تأمین هزینه های سفر (كارت های اعتباری بین المللی،چک های مسافرتی و غیره)
  • مدارکی مبنی بر ثبات اقتصادی اجتماعی (که بر اساس آن بتوان قضاوت کرد، آیا متقاضی قصد دارد خاک کشورهای عضو شنگن را پیش از اتمام دورهی ویزا درخواستی ترک کند یا خیر)
  • کلیه متقاضيان: پرينت تراکنش های بانکی سه ماه گذشته حساب بانکی نزد بانک ایرانی به حروف و ارقام لاتین و در صورت وجود: سند ملک در ایران؛ پرينت تراکنش هایی که در نزدیکی تاریخ ارائه درخواست افزایش شدید موجودی را نشان دهند، درصورت عدم توضيح قانع کننده در خصوص منبع پول، نشانه وابستگی اقتصادی محسوب نمی شود، زیرا فرض بر این خواهد بود که این افزایش ناگهانی، تنها مربوط به وام می باشد؛
  • کلیه متقاضيان: شناسنامه (مدرک شناسایی جهت نشان دادن وابستگی خانوادگی)؛
  • کارمندان دولت: گواهی انتساب به خدمت و یا گواهی کار و أخرين فيش حقوقي؛
  • کارمند /کارگر: گواهی کار و یا آخرین قرارداد کاری به همراه فیش های حقوقی سه ماه گذشته گواهی تأمین بیمه اجتماعی و خدمات درمانی و یا مدارک مشابه و یا در صورت عدم وجود این مدارک: گواهی کار فرما؛
  • شرکت دار: گواهی ثبت شرکت یا فعالیت (به عنوان مثال پروانه کسب و یا گواهی اداره ثبت شرکت ها و گواهی عضویت در بیمای تأمین اجتماعی، خدمات درمانی و با مدارک مشابه .
  • مدیران و یا سهامدارن شرکت های ایرانی: معرفی نامهی امضا شده توسط نماینده رسمی جهت تأييد سمت درخواست کننده، گواهی ثبت شرکت در ایران (بطور مثال آگهی روزنامه رسمی)، درصورت عدم وجود ثبت در روزنامه رسمی گواهی انتساب به خدمت در شرکت؛
  • هنرمندان: گواهی عضویت در یک انجمن هنری (مثلا انجمن سینما، عكسان و غیره) و یا مدرکی مبنی بر انجام فعالیت هنری (نمایشگاه ، فستيوال و غیره) و گواهي بيمه تأمین اجتماعی و یا در صورت وجود: مدرک مشابه؛
  • بازنشستگان: گواهی دریافت حقوق بازنشستگی
  • دانش آموزان دانشجویان و افرادی که به سن قانونی نرسیده اند: گواهی موقعیت اجتماعی و یا گواهی شغلى والدين و در صورت وجود: گواهی اشتغال به تحصيل در مدرسه و یا کارت دانشجویی؛
  • بیکاران: گواهی موقعیت اقتصادی اجتماعی (مثلا گواهی ازدواج، شناسنامه، شجرنامه، اسناد ملکی)

2. مدارک مرتبط با هدف از سفر:

  • سفرهای توریستی: مسیر سفر (مثلا تأييديهی رزرو برای سفر های برنامهریزی شده و با بيلطها)
  • رزرو هتل یا سایر مدارک مربوط به اسکان برای کل دوره اقامت

3. اتباع غیر ایرانی ساکن در ایران:

  • مجوز اقامت در ایران که پس از اتمام ویزای درخواستی هنوز حداقل سه ماه اعتبار داشته باشد.

4. افراد زیر سن قانونی

  • رضایت نامه دارنده حق حضانت و یا قيم، در صورتیکه خردسال به تنهایی و یا به همراه تنها یکی از والدين سفر کند؛
  • در صورتیکه کودکان محصل، خارج از زمان تعطیلات مدارس ایران سفر کنند، باید موافقت و اجازه کتبی مدرسه ارائه شود.

5. مدارکی که برخی مقامات و یا افراد خاص می بایست ارائه نمايند:

  • اعضای کابینه دولت، مجلس یا دیگر نهادهای حکومتی یادداشت رسمی، حکم خدمت یا گواهی کار و با مدرک رسمی دیگر؛
  • کارمندان سفارت، کنسولگری با نمایندگی سازمان ملل با کمیته سازمان ملل با کمیته های رسمی کشورهای عضو اتحادیه اروپا: حكم خدمت یا گواهی کار از طرف کارفرما
  • دفتر اسناد رسمی: حکم انتصاب یا گواهی کار؛
  • اعضای اتحادیه ها و کانون های تخصصی پزشکان، جراحان، دندانپزشکان، داروسازان، وكلای حقوقی، معماران و اعضای خانواده آنها ): گواهي اتحاديه تخصصی
  • قضات: حکم انتصاب یا گواهی کار از طرف وزارت دادگستری؛
  • کارمندان رده بالای دولتی: یادداشت رسمی با حکم انتصاب نهاد مربوطه؛
  • پرسنل دانشگاهی (پرسنل علمی، اساتید، مدرسان، مدیران، روسای دانشکده ها، روسای دانشگاه ها): حکم انتصاب یا گواهی کار از طرف دانشگاه؛
  • پرسنل ارتش، نیروی انتظامی و دیگر نهادهای نظامی: یادداشت رسمی، حکم انتصاب یا گواهی کار از طرف اداره مسئول؛
  • روزنامه نگاران: کارت خبرنگاری، گواهی کار در انتشارات و یا در رسانه مربوطه
  • ورزشکاران: گواهی از فدراسیون ورزشی ایرانی با اعلام تاریخ عضویت ورده ورزشی (مثلا حرفه ایی، اماتور) و ایا مدارکی مبنی بر شرکت در مسابقات رسمی ملی و یا بین المللی در مورد اعضای تیم های ملی: تأییدیهی کمیته ملی المپیک؛

وکالت جهت ارائه درخواست ویزا برای افراد پر سفر

اینجانب

نام و نام خانوادگی
شماره پیگیری
شماره گذرنامه
تاریخ تولد

بدین وسیله وکالت می دهم به آقا /خانم

نام و نام خانوادگی
شماره گذرنامه
تاریخ تولد

درخواست ویزای اینجانب را به سفارت آلمان در تهران ارائه نماید، نقص های فرم درخواست را تکمیل و تغییرات لازم را انجام دهد، درخوات و توضیحات دیگر مرتبط با درخواست ویزا را ارائه دهد و امضا نماید و گذرنامه اینجان را تحویل بگیرد.

(محل ،تاریخ)                                                                        (امضای موکل)