2018-08-14

سوالات متداول ویزای آلمان

چه مدت طول می کشد تا یک درخواست پردازش شود؟

ویزای شنگن: 10 روز/هفته
ویزای ملی: … هفته

 


 

  هزینه ویزا چقدر است؟

هزینه یک ویزای شنگن 60 یورو است. ویزا برای کودکان زیر 6 سال رایگان و برای کودکان بین 6 تا 12 سال، 35 یورو است.


 

قبل از صدور ویزای شنگن، سفارت چه چیز را بررسی می کند؟

سفارت باید بررسی کند:
هدف از سفر (برای مثال، تجارت یا بازدید)
تمایل به بازگشت
نحوه پرداخت (توسط دعوت کننده یا متقاضی)
بیمه سلامت
سایر اطلاعات (از قبیل سوابق در AZR، SIS، فعالیت های جنایی یا سایر نقض های جزیی)

 


 

 ویزای یک ساله یا چند ساله چیست؟

این یک ویزای شنگن است که اعتبار آن یک یا چند سال (حداکثر 5 سال) دارد و اجازه اقامت حداکثر سه ماه در یک دوره شش ماهه با امکان ورود به چندین کشور، می دهد. این بر اساس مقررات No، 810/2009 (EG) پارلمان اروپا و شورای اروپا در 13 جولای 2009 است که یک ویزای محلی تاسیس کرد (به اختصار: قانون ویزا).
در بند 2 ماده 24 قانون ویزا، اعلام شده است که ، اگر متقاضی نیاز خود برای سفر به محدوده شنگن را ثابت کند، برای مثال (برای مثال برای منظور شخصی یا دلایل تجاری) ویزای چند ورود برای دوره طولانی مدت صادر می شود.
به عنوان یک قاعده، یک ویزای یک ساله یا چند ساله تنها می تواند وقتی صادر شود که متقاضی بتواند تمامیت و قابلیت اطمینان خود را به ویژه در مورد ویزای قبلی نشان دهد (بند 2 ماده 24 قانون ویزا)
در هر صورت، برچسب ویزا نشان می دهد که “مدت اقامت” نمی تواند بیشتر از 90 روز باشد. این اعتبار کامل نیست، بلکه تعداد روزهایی است که یک شخص می تواند در عرض 6 ماه در محدوده شنگن بماند.


 

من اشتباها توسط شخصی در مرکز درخواست ویزامتریک اطلاع رسانی شدم، یا به شخص ثالثی که به من وعده داده بود که می توانم ویزا به دست بیاورم، اجازه دادم فرم درخواستم را پر کند. درخواست من رد شد، حالا باید چه کار کنم؟

شما شخصا مسئول اطلاعات ارائه شده در فرم درخواست خود هستید. اگر توسط شخصی که در ویزامتریک کار نمی کند، متقاعد به استفاده از خدماتشان شدید، باید این مساله را مستقیما با خود شخص حل کنید.
لطفا فقط اطلاعاتی را ارائه کنید که بهترین اطلاع را از شما به دست می دهد. اجازه ندهید کسی شما را متقاعد کند که یک فرم درخواست پر شده حرفه ای می تواند ویزای شما را تضمین کند – هیچ کس نمی تواند به شما قول دهد که ویزای شما تایید خواهد شد. اگر شما مشکلی در پر کردن فرم درخواست دارید، می توانید از کارکنان سفارت بخواهید تا به شما کمک کنند.


من/ مهمان من باید مدارکی را که در لیست اضافه نشده اند ارسال کنیم، چرا؟

سفارت همیشه مطابق با هر موقعیت خاص تصمیماتی اتخاذ می کند. استاد فقط می توانند اطلاعات عمومی را پوشش دهند که شامل بیشتر موارد احتمالی و نه همه آنها می شود. در نتیجه، سندی که در لیست گنجانده نشده ممکن است لازم شود. این به معنای این نیست که ویزا صادر نمی شود.


 

 ویزای ورود رایگان برای دارندگان پاسپورت دیپلماتیک

از تاریخ 1 سپتامبر 2014، دارندگان پاسپورت دیپلماتیک برای سفر کوتاه مدت به کشورهای شنگن نیازی به ویزا ندارند.

 


 

در چه مواردی می توانم یک درخواست ویزا در شعبه ویزامتریک در قزدر ایران بفرستم؟

اگر شما به صورت قانونی و به عنوان یک اقامت دائم در ایران اقامت دارید و اگر آلمان مقصد اصلی سفر شما باشد، می توانید یک درخواست در شعبه ویزامتریک در ایران ارسال نمایید.

 من یک ویزای شنگن معتبر دارم، اما هیچ صفحه ای در پاسپورتم اضافه نشده است و من باید برای یک درخواست جدید اقدام کنم. چه اتفاقی برای ویزای من خواهد افتاد؟

اگر پاسپورت قبلا منقضی شده است، ویزا در پاسپورت قدیمی شما هنوز معتبر است. شما می توانید بدون مشکل با دو پاسپورت سفر کنید. در غیر این صورت، شما می توانید در ساعات مشاوره به دفتر ویزا بیایید و هر دو پاسپورت خود را بیاورید، و ما ویزا را به صورت رایگان به پاسپورت جدید شما منتقل خواهیم کرد.

اگر سفر دانشجویان به آلمان در برنامه تحصیلی یا برنامه تبادل رسمی گنجانده نشده باشد، از لحاظ نظری معاف از پرداخت ویزا نیستند. ویزاهای کارآموزی نیز معاف از پرداخت هزینه نیستند.
مدرک: دعوت نامه، کارت دانشجویی، مرجع دانشگاه/مدرسه، اظهارنامه اشتغال برای معلمان

  • همراه افراد معلول و کمکیار های آنها، در صورت لزوم. مدرک: کارت معلولیت.
  • شرکت کنندگان و دستیاران رویداد های ورزشی بین المللی مدرک: دعوت نامه یا تایید فدراسیون ورزش آذربایجان
  •  مشارکت در فعالیت های علمی، فرهنگی و هنری، شامل شرکت کنندگان در تبادل دانشگاه یا برنامه های مشابه. مدرک: دعوت نامه.
  •  افرادی که نیاز به درمان فوری دارند و همیاران آنها. مدرک: دعوت نامه ای که توسط بیمارستان یا کلینیک ارائه می شود و بیان کننده نیاز به درمان فوری پزشکی و کمک به فرد دیگری است.
  •  افرادی که برای تشییع جنازه فامیل می آیند. مدرک: تایید مراسم تدفین و ارتباط نزدیک. بستگان نزدیک، همسر، فرزندان (همچنین فرزند خوانده ها)، والدین (یا سرپرستان قانونی)، پدربزرگ و مادر بزرگ و نوه ها.
  •  افرادی که مداوما برای ملاقات بستگان بیمار خود می روند.
  •  مدرک: تایید مراسم تدفین و ارتباط نزدیک. بستگان نزدیک، همسر، فرزندان (همچنین فرزند خوانده ها)، والدین (یا سرپرستان قانونی)، پدربزرگ و مادر بزرگ و نوه ها.
  •  نمایندگان سازمان های جامعه مدنی، که در دوره ها، سمینارها، کنفرانس ها یا برنامه های تبادل نظر شرکت می کنند. مدرک: کارت عضویت/گواهی اشتغال از سازمان و دعوت نامه.
  •  شهروندان ارشد و بازنشسته. مدرک: گواهی اجتماعی امنیتی
  •  بچه های زیر 12 سال
  •  روزنامه نگاارن و تیم کاری فنی آن ها

مدرک: گواهی نامه مطبوعات و دعوت نامه. اسناد حمایتی باید در زمان درخواست ارائه شوند. چک لیست های سفارت مدارک مورد نیاز هنوز معتبر هستند، مدارک ذکر شده در بالا تنها برای اثبات حق متقاضی برای معاف شدن از پرداخت هزینه ویزا به کار می رود.


 

 ویزای ورود رایگان برای دارندگان پاسپورت دیپلماتیک

از تاریخ 1 سپتامبر 2014، دارندگان پاسپورت دیپلماتیک برای سفر کوتاه مدت به کشورهای شنگن نیازی به ویزا ندارند.


 

 هنگام ارسال درخواست وقت سفارت آلمان چه چیز باید با خود بیاورم؟

لطفا همه مدارک لیست شده در چک لیست مربوط به هدف خاص سفر خود را همراه بیاورید. لطفا توجه داشته باشید که فقط درخواست های کامل پذیرفته می شوند. اضافه کردن هر مدرک لازم در مرحله بعدی غیر ممکن است.


 

 پاسپورت یک شخص نابالغ: به چه چیز باید توجه داشته باشم؟

اگر کودکان پاسپورت داشته باشند یا اگر در پاسپورت یکی از والدین یا سرپرست قانونی شان ثبت نام شده باشند، می توانند فقط برای یک ویزا درخواست دهند. اگر شخص نابالغ در پاسپورت پدربزرگ یا مادر بزرگ، یا معلم ثبت شده باشد، درخواست پذیرفته نمی شود. در هر مورد اگر شخص نابالغ به تنهایی یا با سرپرستان قانونی اش سفر می کند، یک پاسپورت جداگانه لازم دارد.


 

 در مورد فرم درخواست برای یک شخص نابالغ چکار باید بکنم؟

فرم درخواست برای متقاضیان نابالغ نیز باید پر شده و توسط والدین یا سرپرستان قانونی امضا شود. اگر یکی از سرپرستان قانونی نتواند آن را امضا کند، مجوز محضری و رسمی شده برای سفر به محدوده شنگن باید ارائه گردد.
متقاضیانی که 16 ساله و بالاتر هستند باید فرم را خودشان امضا کنند.


 

 اعتبار پاسپورت های خارجی:

فقط گذرنامه های معتبری که با دست (برای متقاضیان بالای 18 سال) امضا شده است، می تواند ارسال شود.
علاوه بر این، طبق قوانین ویزا، ویزاهای شنگن می توانند فقط به متقاضیانی صادر شوند که پاسپورتشان:

  •  حداقل 3 ماه بعد از پایان سفر معتبر باشد.
  •  در 10 سال گذشته صادر شده است.
  •  حداقل دو صفحه خالی و بدون علامت دارد (برای برچسب ویزا)،  اگر ویزا برای یک فرزند کوچک ثبت شده در پاسپورت والدینش صادر شده باشد، پاسپورت والیدن باید یک صفحه خالی اضافی و بدون علامت (برای برچسب ویزا) برای هر فرزند داشته باشد.

 

 از چه زبانی برای پر کردن فرم باید استفاده کنم؟

فرم می تواند به زبان آلمانی یا انگلیسی پر شود.


 

 آیا می توانم فرم درخواست را به صورت دستی نیز پر کنم؟
اگر به دلایل فنی نمی توانید فرم آنلاین را پر کنید، می توانید فرم درخواست را به صورت دستی پر نمایید. لطفا توجه داشته باشید که این امر منجر به طولانی تر شدن انتظار برای ارسال درخواست شما خواهد شد.

قبل از صدور ویزای آلمان ، سفارت چه چیز را بررسی می کند؟

سفارت باید بررسی کند:
هدف از سفر (برای مثال، تجارت یا بازدید)
تمایل به بازگشت
نحوه پرداخت (توسط دعوت کننده یا متقاضی)
بیمه سلامت
سایر اطلاعات (از قبیل سوابق در AZR، SIS، فعالیت های جنایی یا سایر نقض های جزیی)

AZR و SIS چیست؟

AZR مخفف Ausländerzentralregister است (ثبت مرکزی خارجی)، که توسط اداره فدرال اداره کلن مدیریت می شود. AZR هر متقاضی بررسی می شود، و اگر متقاضی در طی مدت قبلی بازدید از آلمان دارای سوء سابقه بود، اجازه سفر به آلمان نخواهد داشت.
SIS به معنای “سیستم اطلاعات شنگن” است. تقریبا همان AZR است اما شامل همه کشورهای عضو شنگن می شود.  سفارت برای متقاضیانی که در دیگر کشورهای شنگن مرتکب جرم شده اند، ویزا صادر نخواهد کرد.

 آیا می توانم با ویزای شنگن صادر شده توسط آلمان از سایر کشورهای شنگن بازدید کنم؟

بله
ویزای شنگن به شما اجازه می دهد در همه کشورهای حوزه شنگن اقامت کنید. شما میتوانید تنها در مدت اعتبار از ویزای خود استفاده کنید، با این حال اگر می خواهید برای اولین بار از کشور دیگری بازدید کنید (به استثنای بلژیک، استونی، فنلاند، یونان، لتونی، لوکزامبورگ، هلند، نروژ، اتریش، پرتغال، سوئد یا اسپانیا)، باید ویزای خود را از سفارت این کشور دریافت نمایید.


 

 چه موقع می توانم ویزایی با مدت اضافی 15 روز که در قانون ویزا مشخص شده، دریافت کنم؟

با توجه به بند 1 ماده 24 قانون ویزا، اعتبار ویزا شامل یک دوره اضافی 15 روزه می شود، در صورتی که بسته بیمه درمانی برای مدت زمان مربوطه خریداری گردد. این مساله فقط در مورد ویزاهای مجاز اعمال می شود. برای مثال:  شما از 05/06/2017 تا 15/06/2017 (11 روز) با یک ورود برنامه ریزی می کنید، اما بیمه درمانی شما 26 روز را پوشش می دهد، یعنی بین 05-03/06/2017. در این صورت، سفارت به شما یک ویزا با 26 روز اعتبار و یک ورود در این دوره می دهد. این امر به شما امکان می دهد تا سفر خود را با انعطاف پذیری بیشتری در این دوره برنامه ریزی کنید.
توجه داشته باشید که ویزای تک ورودی بر طبق اعتبار بسته بیمه درمانی ارسال شده در زمان درخواست صادر خواهد شد.


 

 درخواست وقت سفارت آلمان من رد شد. چکار می توانم بکنم؟

اگر فکر می کنید که تصمیم سفارت غیر منصفانه بوده، یک نامه توضیحی بنویسید و بازبینی درخواست خود را بخواهید.
وقتی پاسپورت خود را جمع آوری می کنید، یک یادداشت مختصر برای توضیح اینکه چرا درخواست شما رد شده، دریافت خواهید کرد. شما باید هنگام درخواست بازبینی (درخواست تجدید نظر) دلایل عدم پذیرش را داشته باشید. روند درخواست تجدید نظر چند هفته طول می کشد. سفارت پرونده شما را دریافت کرده و درخواست شما را بررسی خواهد کرد.
درخواست تجدید نظر باید به زبان آلمانی نوشته شود و اسناد ارسال شده با آن باید ترجمه شوند. اگر ما با توضیحات شما موافق باشیم، ویزا را خواهید گرفت. اگر ما با توضیحات شما موافقت نکنیم، شما یک توضیح کتبی دقیق از طریق پست دریافت خواهید کرد. اگر با آن مخالف هستید، می توانید درخواست تجدید نظر را به دادگاه اداری برلین ارسال نمایید. بعد از دریافت توضیح کتبی، یک ماه برای درخواست تجدید نظر در دادگاه اداری برلین فرصت دارید. لطفا منتظر بمانید تا نامه توضیح را دریافت کنید.
همچنین شما می توانید درخواست جدیدی ارائه کنید. به دلایلی که قبلا رد شدید توجه داشته باشید و سعی کنید موقعیت خود رادر فرم کتبی به وضوح شرح دهید.


 

روند بازبینی پرونده چقدر طول می کشد؟

درخواست های ورودی طبق تاریخ دریافت آن پردازش می شوند. بسته به حجم کاری بخش ویزا، روند بازبینی درخواست شما ممکن است چندین هفته تا چندین ماه طول بکشد. هیچ مهلت قانونی برای پردازش وجود ندارد.


 

 درخواست من رد شد، دعوت کننده من در آلمان چکار می تواند بکند؟

هم شما و هم دریافت کننده می توانید به سفارت نامه بنویسید و توضیح یا تجدید نظری در مورد این تصمیم بخواهید. در این صورت، شما باید دلیل (های) عدم پذیرش بیان شده در نامه رد ویزای خود را در زمان جمع آوری پاسپورت در نظر داشته باشید. میزبان شما نیز باید یک وکالت نامه از طرف شما داشته باشد تا مجاز به دریافت اطلاعات در مورد ویزای شما باشد.
اگر سفارت با توضیحات دعوت کننده شما موافق نباشد، او یک توضیح کتبی توسط پست دریافت خواهد کرد. درخواست تجدید نظر می تواند به دادگاه اداری برلین ارائه شود.


 

 من دلیل رد شدن را می دانم، اما هنوز می خواهم به آلمان بروم. آیا می توانم مجددا درخواست کنم؟

شما همیشه می توانید یک درخواست ویزای جدید ارسال کنید. یک قرار ملاقات رزرو کنید و تمام مدارک موجود در چک لیست را آماده کنید. اگر درخواست بازبینی مجدد درخواست خود را کرده اید، این روند بعد از ارسال درخواست جدید خاتمه خواهد یافت.


 

 درخواست من رد شد. در پاسپورت من تنها یک مهر سفارت وجود دارد. معنی آن چیست؟

مهر در پاسپورت شما تایید این واقعیت است که شما برای ویزا در سفارت درخواست داده اید و این مانع درخواست مجدد آن در آینده نیست.


 

 آیا در صورت رد درخواست، هزینه 60 یورو بازپرداخت خواهد شد؟

این هزینه مستقل از تصمیم در مورد درخواست است و برای پوشش هزینه های اداری عملیاتی می باشد. اگر درخواست ویزا رد شود، هزینه برگردانده نخواهد شد.


 

 آیا می توان هزینه بیشتری پرداخت کرد تا روند پردازش درخواست سریع تر باشد؟

نه، امکان ندارد. ویزامتریک نمی تواند پرداخت های بالاتر از مقررات را بپذیرد. پرداخت های اضافی فقط در مورد هزینه های خاص (برای مثال، تماس تلفنی، یا فکس به آلمان) رخ می دهد.


 

 چطور می توانم مطمئن باشم که ویزای آلمان خواهم گرفت؟ 

هیچ تضمینی وجود ندارد که شما ویزا خواهید گرفت. حتی اگر تمام مدارک مورد نیاز را به ویزا متریک ارائه دهید، این امکان وجود دارد که درخواست شما رد شود. این تصمیم بر اساس هر مورد خاص توسط اداره سفارت آلمان گرفته میشود، و پیش از آن نمی توان آن را تحت تاثیر قرار داد یا پیش بینی کرد.

 


 من یک تماس تلفنی از یک نماینده سفارت دریافت کردم که از من میخواست مدارک اضافی که در چک لیست ذکر نشده ارسال کنم. چرا من باید این مدارک را ارسال کنم و چرا هنگام ارسال درخواستم مطلع نشدم؟ 

گاهی اوقات، وقتی تصمیم گیری بر اساس مدارکی که ارائه کردید، ممکن نباشد، سفارت حق درخواست مدارک اضافی دارد. تصمیم برای درخواست مدارک اضافی به کارمندی که درخواست شما پذیرفته ندارد و نمی توانسته در مرحله قبل به شما اطلاع داده شود.

 


 

 من یک اشتباه در برچسب ویزایم پیدا کردم.چکار باید بکنم؟

لطفا هنگام جمع آوری پاسپورت خودبرچسب ویزا را بررسی کنید و اشتباهات یا عیوب را فورا گزارش کنید. ممکن است بعدا تنظیمات ممکن نباشد یا نیار به پرداخت هزینه داشته باشد. اگر شما یک اشتباه پیدا کردید، لطفا در ساعات مشاوره با دفتر ما تماس بگیرید.


 

 من یک ویزای یک ساله گرفته ام، تعداد روزها “90” و ورودی “چند ورودی” است. معنای آن دقیقا چیست؟

این ویزا به شما اجازه می دهد تا به مدت 90 روز و نه بیشتر در یک دوره شش ماهه در محدوده شنگن بمانید.  همچنین، شما می توانید چندین بار در طول این دوره به حوزه شنگن وارد یا از آن خارج شوید. لطفا توجه داشته باشید که شما نمی توانید برای روزهایی که در شش ماه گذشته استفاده نکرده اید، هزینه پرداخت کنید. وقتی 90 روز در نیمه اخیر سال استفاده کردید، باید کشور را ترک کنید و نخواهید توانست قبل از شروع شش ماه بعدی برگردید.
اگر در مورد اینکه چند روز گذشته شک دارید، لطفا در ساعات مشاوره با ما تماس بگیرید.


 

 من یک ویزا با اعتبار (برای مثال) از تاریخ 01/05 تا 01/06 با تعداد روزهای 15 و 1 ورود گرفته ام. معنای آن دقیقا چیست؟

با این ویزا، شما می توانید فقط یکبار به محدوده شنگن وارد شوید و حداکثر 15 روز در آلمان بمانید. شما میتوانید از 01/05 تا 01/06، 15 روز انتخاب کنید.


 

 من یک ویزای یک-ورود گرفته ام. آیا می توانم آزادانه در منطقه شنگن سفر کنم، یا فقط باید در یک کشور بمانم؟

یک-ورود فقط به اولین ورود به منطقه شنگن اشاره دارد. اگر شما از آلمان به کشور دیگر شنگن سفر می کنید، و بعد برمی گردید، اینکار یک ورود اضافی محسوب نمی شود.


 

 من یک ویزای یک ساله گرفته ام و طی شش ماه گذشته 50 روز در آلمان برای کار گذرانده ام. من میخواهم برای تعطیلات به اسپانیا سفر کنم. آیا مجاز به انجام این کار هستم؟

بله. یک ویزای شنگن در همه کشورهای عضو منطقه شنگن معتبر است. شما باید مطمئن باشید که بیشتر زمان را در کشور شنگنی که ویزای شما را صادر کرده می گذرانید. بقیه روزها می تواند در هر یک از کشورهای دیگر عضو شنگن سپری شود.


 

 من یک ویزای شنگن معتبر برای 15 روز از سفارت آلمان گرفته ام و می خواهم 10 روز در آلمان سپری کنم. قبل از آن دوست دارم 5 روز در ایتالیا بمانم. آیا مجاز به انجام اینکار هستم؟

در اصل بله، تا زمانی که آلمان مقصد اصلی شما است، شما می توانید از کشور دیگری به منطقه شنگن وارد شوید. مقامات مرزی اولین کشور شنگنی که به آن وارد می شوید ممکن است از شما بخواهند تا مدرکی ارائه کنید که بعدا به کشوری که ویزای شما صادر شده، سفر خواهید کرد. اگر شما نتوانید چنین مدرکی ارائه کیند، ممکن است مجاز به عبور از مرز نباشید.


 

 من یک ویزای شنگن برای 15 روز گرفته ام و الان در آلمان هستم، اما باید مدت بیشتری بمانم. چکار باید بکنم؟

شما باید برای منطقه ای که می مانید، بلافاصله با اداره صلاحیت خارجی تماس گرفته و درخواست تمدید ویزا نمایید. ماندن در آلمان با یک ویزای منقضی شده، نقض حقوق اقامت آلمان است و می تواند منجر به ممنوعیت سفر یا جریمه شود.
اگر ویزای شما توسط سفارت آلمان صادر نشده یا اگر شما در کشور شنگن دیگری هستید نیز باید با اداره مربوط به خارجیان تماس بگیرید.


 

 من یک ویزای شنگن معتبر دارم، اما هیچ صفحه ای در پاسپورتم اضافه نشده است و من باید برای یک درخواست جدید اقدام کنم. چه اتفاقی برای ویزای من خواهد افتاد؟

اگر پاسپورت قبلا منقضی شده است، ویزا در پاسپورت قدیمی شما هنوز معتبر است. شما می توانید بدون مشکل با دو پاسپورت سفر کنید. در غیر این صورت، شما می توانید در ساعات مشاوره به دفتر ویزا بیایید و هر دو پاسپورت خود را بیاورید، و ما ویزا را به صورت رایگان به پاسپورت جدید شما منتقل خواهیم کرد.


 

 چرا درخواست ویزای شنگن من رد شد؟

دلیل (ها) برای رد ویزا در نامه ای که با نامه عدم پذیرش دریافت کرده اید، ذکر شده است.حتی اگر شما همه مدارک مورد نیاز را طبق دستورالعمل ها ارسال کردید، ممکن است درخواست رد شود. ارسال یک درخواست کامل تضمین دریافت ویزا نیست. شما می توانید توضیحات اضافی برای رایج ترین دلایل رد ویزا را در اینجا پیدا کنید.